صفحه نخست    دانستنی ها    ۱۴۰۰/۵/۶

زاویه سازی صورت و روش های انجام آن

 دانستنی ها    ۱۴۰۰/۵/۶  چاپ
زاویه سازی صورت و روش های انجام آن
امروزه داشتن صورت زاویه دار یکی از فاکتورهای زیبایی چهره محسوب می شود و به همین دلیل بسیاری از افراد و به خصوص خانم ها علاقه زیادی به این عمل نشان می دهند. یکی از روش های نوین زیبا سازی صورت و بعد دادن به آن زاویه سازی فک می باشد که اساس آن همسان سازی زاوایا و تعادل در چهره است. انجام این روش بسته به آناتومی استخوان فک در افراد مختلف، متفاوت است. بدان معنا که زاویه فک بعد از این عمل در خانم ها بصورت V و در آقایان به شکل مربعی است.

- هدف از زاویه سازی
هدف از انجام زاویه سازی فک، صاف و برجسته کردن فاصله بین چانه تا فک برای رفع علائم افتادگی و شل شدن فک که در اثر افزایش سن و تحلیل چربی زیر پوست رخ می باشد تا ساختاری منظم داشته باشد.

- روش های انجام زاویه سازی
زاویه سازی به روش های گوناگون لیفت، تزریق ژل، هایفوتراپی و بوتاکس انجام می شود. بطور مثال اگر هدف بیمار تنها جوانسازی آن باشد این عمل با تزریق ژل امکان پذیر است.

• تزریق ژل و چربی:
از آنجایی که حجم چانه با افزایش سن کاهش می یابد برای برجسته سازی و برگرداندن آن به حالت قبل از روش تزریق ژل یا چربی استفاده می شود. این روش با لیفت صورت به زاویه دار کردن صورت کمک می کند به خصوص در افرادی که چانه عقب تر از لب قرار دارد. اما در تزریق چربی برای برداشت و تزریق مجدد چربی نیاز است برخی از نواحی را برش بزنند و اگر این نواحی بزرگ باشد نیاز است بیمار به طور کامل بیهوش شود. پس از بیهوشی یا بی حسی موضعی، چربی برای درصد بیشتر زنده ماندن سلول ها به وسیله مکش کند برداشته شده و به چانه تزریق می شود.

• روش جراحی :
گاهی عدم تقارن یا بزرگ و کوچک بودن بیش از حد فک یا چانه پزشک را مجبور می کند که از روش جراجی برای زاویه دار کردن صورت استفاده کند. برای انجام این عمل بیمار به طور کامل بیهوش شده و با برداشتن بافت اضافه و کوچک کردن فک باعث خوش فرمی و ایجاد هارمونی در صورت می شود.

• تزریق بوتاکس :
این روش بیشتر برای کاهش اندازه فک در افرادی که استخوان آرواره آنان بزرگ است مورد استفاده قرار می گیرد. که در آن با تزریق مواد بوتاکس، ساختار و حجم چانه به طور موقت کوچک شده و با ایجاد خطی ظریف در فک به زاوایه دار کردن صورت کمک می کند. تزریق بوتاکس به دلیل ریلکس شدن بیش اندازه عضلات فک برای افراد میانسال مناسب نمی باشد.

• هایفوتراپی :
یکی از ساده ترین و کاربردی ترین روش های زاویه سازی فک هایفوتراپی است. این عمل با لیفت و سفت کردن پوست و همچنین کلاژن سازی در لایه های زیرین پوست، زاویه فک را اصلاح کرده و در نهایت منجر به زاویه دار کردن صورت می شود. این روش که با بی حسی موضعی و تنها در یک جلسه انجام می شود. البته گاهی این روش به تنهایی جوابگو نبوده و نیاز به روش های مکمل دیگر از جمله میکرونیدلینگ و تزریق فیلر دارد.

- عوارض زاویه سازی صورت
یکی از بزرگترین معایب زاویه سازی صورت استفاده از روش تزریق ژل و فیلر می باشد که در صورت استفاده از مواد نامرغوب و غیر استاندارد منجر به عفونت و پس زدن مواد توسط پوست می شود که علاوه بر ظاهر ناخوشایند، این عفونت گاهی به دلیل فرو رفتن سوزن در پوست نیز اتفاق می افتد.
از دیگر عوارض زاویه سازی فک می توان به عدم تقارن در دو طرف فک اشاره کرد که علت عمده آن شروع درمان به صورت نامتقارن بوده است که باید اندکی صبر کنید تا تورم و کبودی ها کاملا از بین برود. گاهی نیز پس از جراحی شاهد خون مردگی در ناحیه فک و چانه خواهید بود که این به دلیل انسداد رگ های خونی و تداخل پوست با گردش خون اتفاق می افتد.
اگر بعد از انجام عمل زاویه صورت با کبودی، ورم و التهاب در ناحیه تزریق مواجه شدید نیاز به نگرانی نیست زیرا پس از 48 ساعت رفع خواهد شد. در صورت داشتن درد نیز می توانید در صورت مشورت با پزشک از برخی مسکن ها یا کمپرس آب سرد برای کاهش تورم استفاده نمایید.

- ماندگاری زاویه سازی صورت
ماندگاری زاویه سازی صورت و فک بسته به نوع روش اعمال شده متفاوت می باشد. اگرعمل زاویه سازی فک به روش تزریق ژل، چربی و فیلر انجام شده باشد اثر آن بلافاصله پس از تزریق مشهود است و دارای ماندگاری بین 6 تا 12 ماه دارد که دلیل آن ماهیت کلاژن سازی ژل است که به طور کامل از بین نرفته و جذب نمی شوند.
اما در تزریق با اسید هیالورونیک که به سرعت جذب بدن شده و با خاصیت ارتجاعی باعث پرحجم شدن فک می شود و به همین دلیل ماندگاری بیشتری دارد.
بیشترین زمان ماندگاری مربوط به زاویه سازی فک از طریق هایفوتراپی می باشد که ماندگاری بین 18 تا 24 ماه دارد و باعث می شود از این تقارن و تعادل چهره بیشتر لذت ببرید.