صفحه نخست    دانستنی ها    ۱۳۹۹/۴/۱۱

خواص کنسرو ذرت چیست؟

 دانستنی ها    ۱۳۹۹/۴/۱۱  چاپ
خواص کنسرو ذرت چیست؟
اکثر ما این باور غلط را داریم که ذرت یک نوع سبزیجات است اما در واقع ذرت یک نوع دانه خوراکی است و امروزه در تمام جهان یافت می شود ؛ این دانه بستگی به اینکه در کجای جهان روییده باشد، رنگهای مختلفی دارد از رنگ سفید تا زرد روشن و نارنجی. یکی از محبوب ترین انواع آن ، ذرت شیرین است ، این دانه ها در غذاهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد و به روش های متنوعی پخته می شود. آنها سرشار از مواد مغذی می باشند که برای بدن مفید هستند.
ذرت گیاهی یک ساله و دارای ارزش غذایی فراوان است، با ما در این بخش از سلامت نمناک همراه شوید تا با خواص و مضرات این گیاه خوشمزه آشنا شوید.
ارزش غذایی ذرت:
100 گرم ذرت،دارای 365 کالری می باشد که 4.7 گرم چربی شامل آن است، که 0.7 آن گرم اشباع شده و 2.2 گرم آن اشباع نشده است.ذرت همچنین منبع خوبی از فیبر محسوب می شود و سرشار از ویتامین های گروه A ،B،C ،املاح معدنی ،کلسیم ،پتاسیم و آهن است و قسمت بزرگی از آن را مواد نشاسته ای تشکیل می دهند.
ذرت یکی از غلات مهم است. منشأ آن قاره آمریکا بوده‌است و پس از گندم، بیشترین اراضی کشاورزی جهان به ذرت اختصاص دارد. ذرت سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای بدن بوده و نیز منبع خوبی از فیبر محسوب می‌شود و سرشار از کالری است. ذرت سرشار از ویتامین‌های گروه C، B، A و املاح معدنی کلسیم، پتاسیم، فسفر و آهن است و قسمت اعظم آن را مواد نشاسته‌ای تشکیل می‌دهد.
لکتین‌ها پروتئین‌هایی هستند که در بسیاری از مواد غذایی یافت می‌شوند. ذرت نیز سرشار از این پروتئین‌ها می‌باشد. لکتین‌ها می‌توانند به گیرنده‌های کربوهیدراتی در غشای سلول‌ها متصل شود. اتصال لکتین‌ها به این گیرنده‌ها فعالیت بسیاری از ویروس‌ها، از جمله ویروس ایدز را مختل می‌کند. همچنین ذرت یکی از غلات فاقد گلوتن می‌باشد که می‌تواند منبع مناسبی از نشاسته برای بیماران مبتلا به سلیاک باشد.
مصرف آرد ذرت به علت دارا بودن مواد چرب نسبتا فراوان و وجود عناصری همچون گوگرد و سیلیسیم برای بیماران مسلول توصیه می شود .همچنین روغن ذرت نیز به دلیل وجود ویتامین B در دفع ناراحتی‌های جلدی كودكان موثر است. ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است. همچنین کسانی که فعاللیت بدنی زیادی دارند حتما ذرت بخورند زیرا برای درمان سنگ کلیه نیز مفید است.
طبخ ذرت باعث آزاد شدن مواد مغذی و مفید آن شامل کاروتنوئیدها می‌شود که این مواد تاثیر به سزایی در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی دارد. همچنین بتاکاروتن‌های موجود در ذرت تاثیر فوق العاده‌ای در پیشگیری از واکنش‌های اکسیدیته در بدن دارد و در نتیجه از بروز سرطان‌ها جلوگیری می‌کند.
یکی از مهم‌ترین خواص ذرت در رشد و سلامتی مو و پوست سر است. ذرت، می‌تواند تعادل مناسبی میان اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ ایجاد کند. همان‌گونه که می‌دانید، هردوی آن‌ها به کنترل التهاب کمک کرده و از پوسته ‌شدن و خشک شدن پوست سر جلوگیری‌می‌کنند.
همچنین آنتی‌اکسیدان‌ها، با مهار رادیکال‌های آزاد مضر، می‌توانند از آسیب سلولی جلوگیری‌کنند.
بنابراین ذرت، به دلیل مبارزه با فعالیت‌های رادیکال‌های آزاد مضر، برای جلوگیری و مبارزه با ریزش و خشکی مو مفید است.
به‌علاوه، ذرت حاوی ویتامین K است که می‌تواند به جذب کلسیم در بدن کمک کرده و از این طریق، از ریزش مو جلوگیری کند.
ذرت باعث تولید کلاژن می‌شود که برای مو و حفظ انعطاف‌پذیری پوست لازم است. اگر ذرت را در وعده‌های غذایی روزانه خود بگنجانید، با خشکی و ریزش مو مبارزه ‌می‌کند. بنابراین، این‌یکی از بهترین خواص ذرت برای مو و سلامت پوست زنان و مردان در همه سنین است.
– خواص ذرت برای دستگاه گوارش
ذرت به علت اینکه منبع خوبی از فیبر است، رشد باکتری‌های مفید در روده را افزایش می‌دهد. این باکتری‌ها با تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر مزایای متعددی را برای دستگاه گوارش به همراه دارند؛ زیرا سوخت سلول‌های کولون را تأمین می‌کنند و باعث کاهش ریسک ابتلا به سرطان کولون می‌شوند.
از تمام انواع ذرت می‌توان آنتی‌اکسیدان دریافت کرد و ذرت‌های مختلف، آنتی‌اکسیدان‌های مختلفی دارند. به‌ویژه، ذرت زرد، دارای آنتی‌اکسیدان‌های زئانتین و لوتئین است؛ ذرت قرمز، آنتوسیانین دارد و ذرت بنفش، اسید هیدرو کسی بنزوئیک و اسید پروتوکاتکوئیک.
خواص ذرت، زیاد است که شامل فایده برای گوارش هم می‌شوند. ذرت، سرشار از فیبر است (حل‌شدنی و حل نشدنی) که می‌تواند به جلوگیری از جذب کلسترول و یبوست کمک کند.
به‌علاوه، ذرت، خطر سرطان روده بزرگ، هموروئید و اسهال را کاهش‌می‌دهد. فیبر موجود در ذرت، گوارش را بهبود می‌بخشد.